Είστε έτοιμοι και γεμάτοι θετική ενέργεια να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Διαβάστε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γίνει ακόμα πιο ευχάριστο και μην ξεχνάτε: Θα είμαστε κι εμείς εκεί, δίπλα σας και σε αυτό το ταξίδι!
 • Σημειώστε στο κινητό σας ή κρατήστε σε ένα σημείωμα που θα έχετε πάντοτε μαζί σας, τον αριθμό του συμβολαίου σας και το 24ωρο τηλέφωνο εξυπηρέτησης του Τμήματος Medical Service, ώστε να τα έχετε άμεσα διαθέσιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε: (+30) 211 10 98098. Εάν η τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι εφικτή, επικοινωνήστε γραπτώς στο email: medical@allianz-assistance.gr.
 • Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα όταν ταξιδεύετε, η Ομάδα έκτακτων ιατρικών αναγκών (Medical Service) είναι διαθέσιμη να συζητήσει μαζί σας τυχόν ερωτήσεις, μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές, ακόμη και να επικοινωνήσει με τον οικογενειακό γιατρό σας και να οργανώσει μία σύσκεψη οπουδήποτε κι εάν είστε.
 • Μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου, γυαλιά οράσεως/φακούς επαφής (ιδανικά κι ένα δεύτερο ζευγάρι εάν είναι διαθέσιμο σε περίπτωση ανάγκης), αντηλιακό και προστασία για τα χείλη, καπέλο, και ίσως ένα κασκόλ για να προστατευτείτε από την σκόνη και τους δυνατούς ανέμους ή το κρύο εάν ταξιδεύετε σε κάποιον χειμερινό προορισμό.
 • Μην τοποθετείτε χρήματα, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, διαβατήριο και λοιπά αντικείμενα αξίας σε αποσκευές που έχετε παραδώσει στο check-in.
 • Κρατήστε μία φωτοτυπία των σημαντικών εγγράφων σας, συμπεριλαμβανομένων του διαβατηρίου σας και των ιατρικών συνταγών σας. Θα είναι ευκολότερο να τα αντικαταστήσετε εάν χαθούν.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό πριν από το ταξίδι σας

 • Ελέγξτε με τον γιατρό σας ή/και με τις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες για τα υποχρεωτικά ή συνιστώμενα εμβόλια όταν αναχωρείτε από τη χώρα διαμονής σας.
 • Ενημερωθείτε εάν υπάρχουν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία σας σχετικά με το ταξίδι που σχεδιάζετε και τη χώρα προορισμού.
 • Μάθετε εάν η θεραπεία που ίσως κάνετε είναι συμβατή με φάρμακα που θα πρέπει να πάρετε για το ταξίδι σας (πχ. χάπι για την ελονοσία).
 • Εάν έχετε κάποια χρόνια πάθηση ή πολύπλοκο ιατρικό ιστορικό, ζητήστε από το γιατρό σας να σας γράψει, κατά προτίμηση στα αγγλικά ως διεθνής γλώσσα, μία ιατρική αναφορά που να συνοψίζει την κατάστασή σας (ιστορικό, περιγραφή της ασθένειάς σας, προηγούμενες περιπτώσεις, αποτελεσμάτων πρόσφατων εξετάσεων κλπ) και να αναφέρει τη συνηθισμένη θεραπεία σας.
 • Κρατήστε μαζί σας ένα αντίγραφο της ιατρικής συνταγής σας στην οποία να αναφέρεται το διεθνές όνομα του κάθε φαρμάκου σας, ώστε θα μπορέσετε να το αντικαταστήσετε ή να βρείτε το ισοδύναμό του οπουδήποτε κι εάν είστε, εφόσον χρειαστεί.

Φτιάξτε ένα μικρό κουτί Πρώτων Βοηθειών

 • Το κουτί αυτό είναι για έκτακτα περιστατικά. Πρέπει να είναι μικρό και συμπαγές για να μπορείτε να το κουβαλάτε σε όλες τις εκδρομές σας.
 • Να ελέγχετε το περιεχόμενό του κάθε χρόνο και να αντικαθιστάτε αυτά που έχουν λήξει ή έχουν εκτεθεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. (πχ σε χώρες με πολύ ζέστη ή υγρασία).
 • Να αναπροσαρμόζετε το περιεχόμενο ανάλογα με την χώρα που θα επισκεφθείτε και πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας το διάστημα που θα λείψετε για να το οργανώσετε ανάλογα.

Συμβουλές σε περίπτωση υπερβολικής ζέστης

 • Οι καύσωνες του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας, ειδικά στα βρέφη, στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι στους κινδύνους της αφυδάτωσης και του ηλιακού εγκαύματος.
 • Λάβετε όλα τα προληπτικά μέτρα όταν το θερμόμετρο αρχίσει να ανεβαίνει, όπως: πίνετε πολλά υγρά, φορέστε ελαφριά ρούχα κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμα, αποφύγετε την έκθεση στο ήλιο από τις 12μμ ως τις 4μμ, περιορίστε τη σωματική κόπωση, βρεθείτε σε χώρους με ανεμιστήρες και κλιματισμό. Σημαντικά επίσης είναι: μην αφήνετε παιδιά ή ηλικιωμένους μόνους μέσα στο αυτοκίνητο ή σε έναν χώρο που δεν αερίζεται καλά, βάλτε συχνά αντιηλιακό στα σημεία του σώματος που είναι σε άμεση έκθεση στον ήλιο κλπ.

Συμβουλές σε περίπτωση υπερβολικού κρύου

 • Η έκθεση στο υπερβολικό κρύο είναι επικίνδυνη, με τα κρυοπαγήματα και την υποθερμία να αποτελούν τις πιο σοβαρές συνέπειες.
 • Η αίσθηση του κρύου δεν έχει να κάνει μόνο με την θερμοκρασία. Μπορεί να αισθανθείτε κρύο εάν φοράτε βρεγμένα ρούχα, είστε πολύ κουρασμένοι, νηστικοί και εκτίθεστε στον αέρα.
 • Προσοχή θέλουν οι ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά στα μέρη που έχει πολύ ζέστη. Απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία, όταν για παράδειγμα από την πολύ ζέστη μπείτε σε χώρο με πολύ κρύο, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε αυτιά, μύτη και λαιμό, όπως: κρυολόγημα, γρίπη κλπ. Μην διστάσετε να κλείσετε το κλιματιστικό κατά την διάρκεια της νύχτας ή να έχετε μία επιπλέον κουβέρτα κοντά σας εάν νιώσετε ψύχρα.

Προσοχή στον ήλιο

 • Υπερεκθέτοντας τον εαυτό σας στον ήλιο διατρέχετε υψηλό κίνδυνο.
 • Προφυλαχθείτε από τον ήλιο τις ώρες αιχμής, φοράτε ρούχα για να προστατέψετε το δέρμα σας και μείνετε στη σκιά. Βάζετε αντηλιακό και ανανεώνετε συχνά ανάλογα με το πόσο ήλιο έχει, με την ευαισθησία του δέρματός σας και μετά από κάθε βουτιά. Φοράτε καπέλο και βάζετε αντηλιακή προστασία στην μύτη και στα χείλη. Προστατέψτε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά ηλίου με φακούς άριστης ποιότητας. Επίσης, βρέχετε συχνά το πρόσωπό σας για να το διατηρείτε δροσερό.
Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα για την ασφάλεια του ταξιδιού σας.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και γιατί είναι σημαντική σε κάθε ταξίδι.
Έχετε απορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας;