Ανακαλύψτε την Ελλάδα με ασφάλεια

Ελληνική παραλία με κρυστάλλινα νερά με πανοραμική όψη.
Ένα ταξίδι αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες όλων, όσοι επιθυμείτε να ανακαλύψετε  νέους προορισμούς και μέσα από αυτούς νέους ορίζοντες. Ιδιαιτέρως σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία προσφέρει πληθώρα συνδυασμών για σύντομες ή μακράς διάρκειας αποδράσεις.

Διακοπές με οικογένεια ή με φίλους; Εναλλακτικός τουρισμός και αποδράσεις σε άγνωστους προορισμούς ή ταξίδι σε κοσμοπολίτικα ελληνικά μέρη;

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, η χώρα μας διαθέτει αμέτρητα και ταυτόχρονα μοναδικά σημεία στο χάρτη για να προσαρμόσετε τα θέλω σας, έτσι ώστε να περάσετε ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές, αρκεί να είναι με ασφάλεια!

Χαρούμενη νεαρή οικογένεια, όπου η μητέρα κρατάει μπαλόνια.
Φίλες βγάζουν σέλφι φωτογραφία ενώ ταξιδεύουν.
Νεαρός άνδρας ταΐζει γλάρους καθισμένος σε μία βάρκα δίπλα στην παραλία.

Ταξιδιωτική ασφάλεια για προορισμούς εντός Ελλάδος

Ακόμα και για ταξίδια εσωτερικού, η ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική. Έχετε σκεφτεί πόσο περισσότερο ξέγνοιαστα θα μπορούσατε να κάνετε διακοπές σε κάποιο από τα γραφικά ελληνικά νησιά, μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα, αν γνωρίζατε ότι με ελάχιστο κόστος θα απολαμβάνατε μία σειρά από σημαντικές καλύψεις για εσάς και τους συνταξιδιώτες σας; Σίγουρα το ταξίδι θα ήταν πιο απολαυστικό από την έναρξή του έως και την επιστροφή στον τόπο διαμονής σας.

Επίσης, ακόμα και για χερσαία ταξίδια, η ταξιδιωτική ασφάλιση θα σας παρέχει την προστασία που χρειάζεστε για να νιώσετε ασφαλής. Ένα ταξίδι σε κάποιο ελληνικό βουνό, σε οποιοδήποτε μικρό χωριό ή σε μια πολύβουη πόλη, θα είναι ακόμα πιο ευχάριστο εφόσον γίνεται με ασφάλεια.

Γνωρίστε μερικές από τις πιο σημαντικές καλύψεις για το ταξίδι σας στην Ελλάδα, μέσω της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης

 • Μεταφορά του Ασφαλιζόμενου στο πλησιέστερο κέντρο πρώτων βοηθειών ή νοσοκομείο σε περίπτωση Συμβάντος στο Ταξίδι και εφόσον δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στο σημείο του Συμβάντος.
 • Μεταφορά από το κέντρο πρώτων βοηθειών στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εφόσον κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του Ασφαλιζόμενου, κατόπιν Συμβάντος στο Ταξίδι.
 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας (συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης με μία επιδημική ή πανδημική νόσο όπως η COVID 19) του Ασφαλιζόμενου. 
 • Ένα εισιτήριο με επιστροφή σε συνοδό για να ταξιδέψει στο σημείο που βρίσκεται ο Ασφαλιζόμενος ώστε να τον συνοδεύσει στον επαναπατρισμό του. 
 • Διαμονή συνοδού έως 5 ημέρες για τον επαναπατρισμό.
 • Διακοπή του Ταξιδιού και επαναπατρισμός του Ασφαλιζόμενου
 • i) εφόσον επιβάλλεται κατόπιν νοσηλείας του (συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης με μία επιδημική ή πανδημική νόσο όπως η COVID 19) στο Ταξίδι ή
 • ii) εφόσον ο Ασφαλιζόμενος ή ένας συνταξιδιώτης τίθενται σε καραντίνα κατά την διάρκεια του Ταξιδιού με εντολή ή άλλη απαίτηση μιας κυβέρνησης ή δημόσιας αρχής, βάσει της υποψίας ότι ο Ασφαλιζόμενος ή ένας συνταξιδιώτης έχει εκτεθεί σε μεταδοτική ασθένεια (συμπεριλαμβανομένης επιδημίας ή πανδημίας όπως η COVID-19).
 • Έξοδα συνοδού για να ταξιδέψει στο σημείο που βρίσκεται ο Ασφαλιζόμενος, ώστε να συνοδεύσει τα ανήλικα μέλη της Οικογένειάς του που ταξιδεύουν μαζί του. 
 • Καταβολή εξόδων για ιατρικές θεραπείες και εντός 30 ημερών μετά τον επαναπατρισμό, συνεπεία νοσηλείας από Συμβάν στο Ταξίδι και κατόπιν γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε ο Ασφαλιζόμενος.
 • Τηλεφωνικές ιατρικές συμβουλές στον Ασφαλιζόμενο, για Συμβάν κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού.
 • Τηλεφωνικές ιατρικές συμβουλές στην οικογένεια στο σπίτι του Ασφαλιζόμενου κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού του Ασφαλιζόμενου.
 • Μεταβίβαση μετρητών για εξυπηρέτηση του Ασφαλιζόμενου στο Ταξίδι, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής χρημάτων ή νομικής εμπλοκής συνεπεία Συμβάντος στο Ταξίδι.
 • Παροχή πληροφοριών, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής πιστωτικών καρτών ή ταξιδιωτικών επιταγών του Ασφαλιζόμενου στο Ταξίδι, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ακύρωσης ή αναπλήρωσής τους.
 •  Έξοδα μιας διαμονής σε Ξενοδοχείο, του Ασφαλιζόμενου και έως ενός συνασφαλιζόμενου συνταξιδιώτη του, σε περίπτωση που ο Ασφαλιζόμενος δεν είναι σε θέση να επιστρέψει, λόγω κλοπής ή απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων απαραίτητων για το ταξίδι επιστροφής την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία.
 •  Έξοδα επί τόπου επισκευής ή ρυμούλκησης στο πλησιέστερο συνεργείο, σε περίπτωση βλάβης του Οχήματος του Ασφαλιζόμενου στον τόπο κατοικίας του καθ’ οδόν στο σημείο αναχώρησης για το Ταξίδι.
 • Πληρωμή κόστους ενός Ταξί από το σημείο βλάβης του Οχήματος (σε περίπτωση ρυμούλκησης), ώστε να φτάσει ο Ασφαλιζόμενος εγκαίρως στο σημείο αναχώρησης για το Ταξίδι. 

Η ταξιδιωτική ασφάλιση της Allianz Global Assistance δεν καλύπτει μόνο τα ταξίδια με αεροπλάνο!

Αυτοκίνητο ή τρένο; Ταξιδιωτική ασφάλεια για χερσαία ταξίδια.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες, θεωρούν ότι για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο ή τρένο δεν μπορούν να εκδώσουν ταξιδιωτική ασφάλιση. Αυτό δεν ισχύει για τα προγράμματα της Allianz Global Assistance.

Για ταξίδια με τα παραπάνω μέσα μεταφοράς, η έκδοση Ταξιδιωτικής Ασφάλειας Αναψυχής είναι επίσης διαθέσιμη! Με απλά online  βήματα, 24 ώρες το 24ωρο, λαμβάνετε άμεσα όλα τα σχετικά έγγραφα στο email σας χωρίς καθυστερήσεις.

Μία νεαρή γυναίκα κοιτάζει τη θέα από το παράθυρο ενός αεροπλάνου.
Ανεξαρτήτως του μέσου με το οποίο ταξιδεύετε, νιώθετε πάντοτε ασφαλείς δίπλα μας.
Μια νεαρή οικογένεια ταξιδεύει οδικώς.
Νεαρή γυναίκα ταξιδεύει χαρούμενη με τρένο.
Online έκδοση ταξιδιωτικής ασφάλειας για ταξίδι με πλοίο
Ένα πλοίο ταξιδεύει με προορισμο το λιμάνι της Σαντορίνης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, μπορείτε να εκδώσετε online  την Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αναψυχής η οποία θα ισχύει από τη στιγμή που ξεκινάει το ταξίδι σας, πριν την επιβίβασής σας στο πλοίο! Ακόμα κι αν επιθυμείτε να κάνετε το ταξίδι παίρνοντας μαζί στις διακοπές το αυτοκίνητό σας, η ασφάλεια σας καλύπτει απόλυτα. Στην περίπτωση που κριθεί να κάνετε χρήση του συμβολαίου σας, δύο από τα σημαντικά οφέλη είναι τα παρακάτω:

Τα έξοδα της επί τόπου επισκευής ή ρυμούλκησης στο πλησιέστερο συνεργείο, σε περίπτωση βλάβης του οχήματος στον τόπο κατοικίας σας, κατά τη στιγμή που είστε καθ’ οδόν στο σημείο αναχώρησης για το ταξίδι σας.

Επίσης, στην περίπτωση που το αυτοκίνητό σας χρειαστεί να ρυμουλκηθεί, η Allianz Global Assistance θα πληρώσει το κόστος για το ταξί από το σημείο βλάβης του οχήματός σας, ώστε να φτάσετε εγκαίρως στο λιμάνι για την έναρξη του ταξιδιού σας.

Φυσικά, όλα τα υπόλοιπα οφέλη της ταξιδιωτικής ασφάλισης που αναφέρονται αναλυτικά παραπάνω για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, ισχύουν και για το ακτοπλοϊκό ταξίδι σας!

Συνεπώς, νιώστε ξέγνοιαστα ακόμα και κατά την έναρξη του ταξιδιού σας από τον τόπο κατοικίας σας, έχοντας πλάι σας πάντοτε την Allianz Global Assistance.

Φροντίζουμε με ασφάλεια ό,τι αγαπάτε

Στην περίπτωση που χρειαστεί να παρατείνετε τη διαμονή σας για λόγους υγείας και χρειαστείτε νοσηλεία, μείνετε ήσυχοι για τα ανήλικα μέλη της οικογένειάς σας στην περίπτωση που ταξιδεύουν μαζί σας. Η Allianz Global Assistance θα φροντίσει για τα έξοδα ενός συνοδού, ώστε να βρεθεί δίπλα στους ανήλικους ταξιδιώτες. Διότι η βοήθεια και η προστασία είναι στο DNA μας!

Νεαρή οικογένεια περπατάει έξω από το αεροδρόμιο.
Μικρό κορίτσι χαμογελάει ανάμεσα σε κίτρινα λουλούδια.

Χρονική διάρκεια έκδοσης της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης

Με όποιο μέσο κι αν ταξιδεύετε, έχετε την ευχέρεια να εκδώσετε την ασφάλειά σας online  οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, πριν την έναρξη του ταξιδιού σας.

Επίσης, σε περίπτωση που έχετε ενδοιασμούς για το ταξίδι σας ή θέλετε να νιώθετε σίγουροι  απέναντι σε οποιοδήποτε αναπάντεχο συμβάν, το Πρόγραμμα Ακύρωσης Ταξιδιού είναι επιπλέον ένα προαιρετικό, συνδυαστικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να εκδώσετε έως και 48 ώρες μετά την κράτηση των εισιτηρίων/ξενοδοχείου σας. Στην Allianz Global Assistance δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην ξεγνοιασιά σας.

 • Όποια εποχή κι αν επιλέξετε να ταξιδέψετε, η Allianz Global Assistance θα είναι δίπλα σας! Ακόμα κι αν επιλέξετε να προχωρήσετε σε ενοικίαση αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, υπάρχει διαθέσιμο το πρόγραμμα Ασφάλιση Απαλλαγής Ενοικιαζόμενου Οχήματος (Collision Damage Waiver).

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Πίνακα Καλύψεων/TCs του ασφαλιστικού προγράμματος Red Passport και τους όρους που αναφέρονται στην παρούσα σελίδα, παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε εδώ.
Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα για την ασφάλεια του ταξιδιού σας.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και γιατί είναι σημαντική σε κάθε ταξίδι.
Έχετε απορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας;