Εσθονία- Ο ανερχόμενος "πράσινος" προορισμός της Ευρώπης

Φυσικό καλοκαιρινό εναέριο πανόραμα της παλαιάς πόλης στο Ταλίν, Εσθονία

Η Εσθονία αποτελεί μία από τις τρεις βαλτικές χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης. Χαρακτηρίζεται ένας από τους πιο "πράσινους" προορισμούς, αφού πάνω από το 50% καλύπτεται από δασικές εκτάσεις. 

Είναι εύκολα προσβάσιμη με αεροπλάνο, πλοίο και αυτοκίνητο.

Ταλίν

Η πρωτεύουσά της, το Ταλίν, αποκαλείται από πολλούς ως "Βασίλισσα της Βαλτικής", μιας και η επίσκεψη στην πόλη αυτή, θυμίζει ταξίδι σε ταινία, γυρισμένη τον Μεσαίωνα.

Η Παλιά Πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το ιστορικό κέντρο της θα σας γοητεύσει. Τα τείχη της πόλης είναι καλοδιατηρημένα και τα λιθόστρωτα μονοπάτια είναι ένας ακόμη λόγος να περιπλανηθείτε πίσω στον χρόνο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά κτίρια του Ταλίν είναι το δημαρχείο, όπου ο γοτθικός ρυθμός του το χαρακτηρίζει ως σήμα κατατεθέν στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετρώντας περίπου 700 χρόνια ζωής.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Παλάτι της Αικατερίνης με τους υπέροχους κήπους, καθώς επίσης το μουσείο Kiek in de Kök, ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά για τα κρυμμένα τούνελ. Στον λόγο Toompea, δεσπόζει το ομώνυμο κάστρο στο οποίο φιλοξενείται το κοινοβούλιο της χώρας.

Οι φυσικές ομορφιές της Εσθονίας

Εκτός της μεσαιωνικής πρωτεύουσας, μία επίσκεψη στην Εσθονία χαρακτηρίζεται ως απόδραση στη φύση. Γεωγραφικά, το 50% της χώρας καλύπτεται από δάση. Εάν είστε φυσιολάτρης, είναι το ιδανικό μέρος που πρέπει να προστεθεί στη λίστα των επόμενων προορισμών σας. Ιδιαιτέρως την άνοιξη και το φθινόπωρο, η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί ένα ιδιαιτέρως δημοφιλές χόμπι, που προσελκύει τουρίστες από κάθε γωνιά της γης.

Τα πολυάριθμα νησιά της χώρας

Διαθέτει πάνω από 2.000 νησιά, όπου τα περισσότερα είναι ακατοίκητα, με εμφανή τα ίχνη του μεσαιωνικού πολιτισμού.

Επίσης, με έναν μεγάλο αριθμό λιμνών και ποταμών που βρίσκονται στις νότιες περιοχές της, μία βόλτα με κανό ή καγιάκ θα σας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσετε περιοχές που θα σας γοητεύσουν και θα είναι δύσκολο να τις προσεγγίσετε με άλλο μέσο.

Το Κάστρο Narva

Βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη Narva, στο ανατολικότερο σημείο της χώρας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό. Το κάστρο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Εσθονίας, καθώς επίσης την καλύτερη αμυντική δομή της. Επισκεφθείτε το μουσείο του κάστρου, όπου υπάρχουν τοποθετημένες οθόνες που εξηγούν την ιστορία του. 

Η τεχνολογική υπεροχή

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Εσθονίας, είναι η τεχνολογική της εξέλιξη. Το κράτος προσφέρει στους πολίτες εκατοντάδες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ακόμη περισσότερες σε επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται η χώρα των Startups!

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική, ταξιδιωτική εμπειρία. Προγραμματίστε το ταξίδι σας και κλείσετε την ταξιδιωτική σας ασφάλεια online, επιλέγοντας εδώ  το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.

Εμπιστευτείτε την Allianz Global Assistance, για να σας ταξιδέψουμε και σε αυτή την εμπειρία!

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, είμαστε διαθέσιμοι 24/7, 365 ημέρες το χρόνο με ένα απλό τηλεφώνημα στο (+30) 211 10 98098, εντός ή εκτός Ελλάδος.

Ταξιδέψτε ξένοιαστα γνωρίζοντας ότι έχετε δίπλα σας τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στη παροχή ταξιδιωτικής ασφάλειας και φροντίδας.

Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα για την ασφάλεια του ταξιδιού σας.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και γιατί είναι σημαντική σε κάθε ταξίδι.
Έχετε απορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας;