Ρωσία - Ένα ταξίδι στη χώρα των Τσάρων

Οι Κοζάκοι με παραδοσιακά ρούχα χορεύουν στη σκηνή λαϊκούς χορούς. Φεστιβάλ προς τιμήν της Εθνικής Ημέρας Ενότητας.

Μία επίσκεψη στη Ρωσία σίγουρα θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Γνωστή κυρίως για την πολιτιστική κληρονομιά της, ξεχωρίζει για τα περίφημα μπαλέτα της, όπως τα «Μπολσόι» και «Κίρωφ». 

Πατρίδα του διάσημου κλασικού συνθέτη Τσαϊκόφσκι και των μεγάλων συγγραφέων Τσέχωφ και Ντοστογιέφσκι.

Μόσχα

Κατά την επίσκεψή σας στην πρωτεύουσα Μόσχα είναι σίγουρο ότι, η περιήγησή σας στην Κόκκινη Πλατεία και στο Κρεμλίνο θα σας κρατήσουν αρκετές ώρες για να γεμίσετε από τις εικόνες τους. Το ίδιο ισχύει για το μετρό της πόλης, το οποίο από μόνο του αποτελεί ένα έργο τέχνης. Μαρμάρινοι κίονες και περίτεχνοι πολυέλαιοι θα σας μεταφέρουν σε ένα εξαίρετο αριστοκρατικό και παράλληλα μεσαιωνικό σκηνικό.

Αγία Πετρούπολη

Ένας άλλος εξίσου δημοφιλής προορισμός είναι η Αγία Πετρούπολη. Στην καρδιά της πόλης, δεσπόζει ο Ναός του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος (Church of Savior on the Spilled Blood), ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της. Χτίστηκε στο σημείο όπου ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄ δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 1881.

Μουσείο Ερμιτάζ

Το Μουσείο Ερμιτάζ (από τη γαλλική λέξη “hermitage” = ερημητήριο) θα σας καθηλώσει! Αποτελούμενο από 1.000 αίθουσες γεμάτες από ­σπάνια εκθέματα, είναι σίγουρα ένας βασικός λόγος να σας πείσει ότι πρέπει να επισκεφθείτε ξανά την Αγία Πετρούπολη. Είναι φυσικό, αφού αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο κι ένα από τα παλαιότερα μουσεία του κόσμου! Απαριθμεί ένα σύνολο έργων που ξεπερνά τα 3.000.000 εκθέματα. Μεταξύ άλλων θα δείτε έργα ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών, πολύτιμους λίθους, βιβλία, νομίσματα κ.α.

Υπερσιβηρικός

Για τους πιο τολμηρούς, ένα ταξίδι 9.3000 χιλιομέτρων με τον Υπερσιβηρικό, τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, διασχίζοντας 8 διαφορετικές ζώνες ώρας, σίγουρα αποτελεί πρόκληση!

Λίμνη Βαϊκάλη

Μια εξίσου αξέχαστη εμπειρία, είναι η επίσκεψη στη λίμνη Βαϊκάλη ή αλλιώς γνωστή ως «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας». Πρόκειται για τη βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο! Το ξέρατε ότι περιέχει πάνω από το 1/5 του γλυκού νερού παγκοσμίως και στο εσωτερικό της υπάρχουν 22 νησιά;!

Για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε επίσκεψη στη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, θα πρέπει να έχετε βίζα. Για την έκδοσή της, χρειάζεται απαραιτήτως να διαθέτετε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Εμπιστευτείτε την Allianz Global Assistance. Τα προγράμματά μας είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις όπως: ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, επαναπατρισμός, μεταφορά στο νοσοκομείο κ.α.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, είμαστε διαθέσιμοι 24/7, 365 ημέρες το χρόνο με ένα απλό τηλεφώνημα στο (+30) 211 10 98098, εντός ή εκτός Ελλάδος.

Ταξιδέψτε ξένοιαστα γνωρίζοντας ότι έχετε δίπλα σας τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στη παροχή ταξιδιωτικής ασφάλειας και φροντίδας.

Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα για την ασφάλεια του ταξιδιού σας.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και γιατί είναι σημαντική σε κάθε ταξίδι.
Έχετε απορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας;